Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g316g1014kcal31.3g200.9g9.5g24.6g
Pellavansiemen kokonainen 29g148kcal5.8g0.3g12.3g7.7g
Cashewpähkinä 41g233kcal8.1g7.6g18.8g1.4g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g4.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)181g58kcal6g8.1g0g0g
Puolukkahillo 52g71kcal0.1g17g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3049kcal102.6g467.8g81.4g68.4g
Valittu annoskoko625g1525kcal51.3g233.9g40.7g34.2g
Annoskoko puolitettuna313g762kcal25.7g117g20.4g17.1g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141