Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g28g90kcal6.5g14.9g0.4g0g
Mung-papu, gogreen28g98kcal6.7g17.6g0.3g4.6g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g28g90kcal6.5g14.6g0.4g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g80g99kcal2.4g20.9g0.6g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g80g43kcal4.6g4.3g0.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Paprika, punainen121g31kcal1.1g5.5g0.5g2.4g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g8g1.6kcal0g0.5g0g0g
Ruokosokeri4g16kcal0g4g0g0g
Oliiviöljy 12g107kcal0g0g12.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g18g4.5kcal0.1g1.5g0g0.1g
Valkosipuli 3.2g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu3.2g2.6kcal0.1g0.6g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 121g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1219kcal59g178.4g30.6g17.6g
Valittu annoskoko625g610kcal29.5g89.2g15.3g8.8g
Annoskoko puolitettuna313g305kcal14.8g44.6g7.7g4.4g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060