Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi292g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g58g88kcal10.5g0g5.3g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr6.4g18kcal0.5g0.6g1.5g0.1g
Parsakaali brokkoli 44g15kcal2g0.9g0.1g1.1g
Purjosipuli 18g4kcal0.3g0.4g0g0.4g
Juuriselleri 2.9g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 15g9kcal0.1g1.7g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g190g53kcal1.1g11.3g0.4g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g376kcal29g30g14.8g14.2g
Valittu annoskoko625g188kcal14.5g15g7.4g7.1g
Annoskoko puolitettuna313g94kcal7.3g7.5g3.7g3.6g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551