Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g2.1g3.5kcal0.4g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 253g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)25g25kcal4.2g0.1g0.9g0.7g
Poronkäristys, lapin liha 240g83g127kcal15.8g0g5.8g0g
Peruna, vanha, kuorittu 60g45kcal1.1g9.2g0.1g0.6g
Sipuli 71g22kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Palsternakka 18g12kcal0.1g2.1g0.1g0.8g
Juuriselleri 16g5.1kcal0.2g0.7g0g0.5g
Porkkana 65g21kcal0.4g3.6g0.1g1.7g
Lanttu 32g9kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g539kcal46.8g42g14.4g12.2g
Valittu annoskoko625g269kcal23.4g21g7.2g6.1g
Annoskoko puolitettuna313g135kcal11.7g10.5g3.6g3.1g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272