Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 114g53kcal0.6g9.6g0.2g2.2g
Vispikerma Flora 20%142g313kcal4.3g7.1g28.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Sokeri 73g294kcal0g72.4g0g0g
Valkuainen (100g)28g12kcal2.8g0.4g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen57g19kcal1.9g2.8g0g0g
Leivinjauhe 5.7g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 55g190kcal5.7g38.8g0.7g1.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g28g18kcal1g0.1g7.1g0g
Sokeri 48g196kcal0g48.3g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen71g512kcal0g0g56.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3253kcal33.2g367.8g186.6g8.2g
Valittu annoskoko625g1626kcal16.6g183.9g93.3g4.1g
Annoskoko puolitettuna313g813kcal8.3g92g46.7g2.1g
Arvot/100g100g260kcal2.7g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147