Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)57g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipuli 5.7g6.2kcal0.4g0.9g0g0.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g19g61kcal1.9g14.2g0.4g2.1g
Linssi-punainen (raaka)27g82kcal6.7g13.4g0.3g2.4g
Juuriselleri 38g12kcal0.5g1.8g0.1g1.2g
Palsternakka 43g27kcal0.2g5.1g0.2g1.9g
Oliiviöljy 5.7g50kcal0g0g5.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g57g16kcal0.3g3.4g0.1g1.4g
Valkokaali keräkaali 142g39kcal1.7g5.8g0.3g3g
Lihaliemi laimennettu 38g7.2kcal0g1.1g0.2g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 3.8g11kcal0.4g0.6g0.8g0g
Vesi189g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g655kcal25.6g98g16.4g26.2g
Valittu annoskoko625g328kcal12.8g49g8.2g13.1g
Annoskoko puolitettuna313g164kcal6.4g24.5g4.1g6.6g
Arvot/100g100g52kcal2g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251