Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 264g48kcal1.5g6.6g1.1g1.8g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g40g136kcal4.8g26.6g0.3g3.1g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 132g56kcal4.5g6.3g1.3g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g6.6g45kcal0.1g0.1g5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.9g27kcal0.8g5.5g0.1g0.3g
Juustoraaste Arla Magre 17%40g111kcal11.5g1g6.7g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g132g27kcal0.8g5g0.4g1.8g
Parmesaani raaste, Somerfield2.6g10kcal0.9g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g921kcal49.8g102.2g31.4g14g
Valittu annoskoko625g460kcal24.9g51.1g15.7g7g
Annoskoko puolitettuna312g230kcal12.5g25.6g7.9g3.5g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107