Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Timjami 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl67g57kcal0.9g3g4.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 67g186kcal1.3g2g18.8g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio78g227kcal26.6g0g13.3g0g
Grahamjauho 25g81kcal2.6g14.9g0.5g2.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl67g228kcal9.4g42.9g2.1g3.7g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 45g318kcal0.3g0.2g35.8g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g134g121kcal21.5g1.9g3.5g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Ruokasuola jodioitu 1.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2644kcal142g136.2g170.2g14.6g
Valittu annoskoko625g1322kcal71g68.1g85.1g7.3g
Annoskoko puolitettuna313g661kcal35.5g34.1g42.6g3.7g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490