Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 65g194kcal6.9g34.6g1.4g6.5g
Papu valkoinen, keitetty 251g270kcal21.2g35.1g0.9g17.6g
Maustekurkku sokerisuolattu 149g30kcal1g4.5g0.1g2.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g33g187kcal5.8g7.6g16.2g3.9g
Viinietikka balsami6.5g2.3kcal0g0.1g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g54g80kcal0.5g3.2g7g0.4g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g14g56kcal4.7g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1668kcal81.6g175.2g59.4g64g
Valittu annoskoko625g834kcal40.8g87.6g29.7g32g
Annoskoko puolitettuna313g417kcal20.4g43.8g14.9g16g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481