Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 104g111kcal8.7g14.5g0.4g7.2g
Herne 83g57kcal4.2g7.7g0.3g2.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Omena, keskikokoinen 200g155g53kcal0.3g11g0.5g2.8g
Oliiviöljy 21g183kcal0g0g20.7g0g
Viinietikka 16g3.2kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 4.1g4.5kcal0.3g0.7g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g26g148kcal4.6g6.1g12.8g3.1g
Peruna, keskikokoinen 60g155g93kcal2.3g20.2g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1340kcal42.4g126.6g70g36.6g
Valittu annoskoko625g670kcal21.2g63.3g35g18.3g
Annoskoko puolitettuna313g335kcal10.6g31.7g17.5g9.2g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204