Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 15g110kcal0.2g0.1g12.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen182g60kcal6g8.9g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai275g964kcal33.1g195.6g5.8g8.3g
Hiiva, 50g30g19kcal4g0.3g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g61g35kcal5.4g3g0.1g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]61g85kcal8.5g8.5g2.1g29.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2544kcal114.4g432.8g40.8g74.8g
Valittu annoskoko625g1272kcal57.2g216.4g20.4g37.4g
Annoskoko puolitettuna313g636kcal28.6g108.2g10.2g18.7g
Arvot/100g100g204kcal9.2g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427