Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 178g51kcal1.8g8.2g0.5g3.2g
Selleri, annos 50g71g10kcal0.7g2.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g178g50kcal1.1g10.6g0.4g4.4g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Kuohukerma,valio,2dl71g242kcal1.4g2.1g24.9g0g
Juustoraaste emmental punaleima71g277kcal20.6g0g21.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai3.6g12kcal0.4g2.5g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1312kcal53.4g56.2g94.6g17.2g
Valittu annoskoko625g656kcal26.7g28.1g47.3g8.6g
Annoskoko puolitettuna313g328kcal13.4g14.1g23.7g4.3g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465