Pirjon gazpacho

Kuori ja paloittele kasvikset korkeareunaiseen astiaan tai kannuun, soseuta karkeaksi soseeksi sauvasekoittimella.

Lisää paseerattua tomaattia ja vettä siten, että soseuttaminen helpottuu.

Lopuksi mausta oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla, suolalla ja puristetuilla valkosipulin kynsilllä.

Jäähdytä jääkaapissa.

Tarjoa sellaisenaan tai paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Katpir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku, tuore1501g150kcal9g25.4g1.5g10.5g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g1251g313kcal16.3g52.5g2.5g0g
Hunajameloni kuorittu 750g275kcal4.7g58.5g0.8g6g
Cantaloupe meloni750g150kcal4.5g30.8g0.8g6.8g
Purjosipuli 250g57kcal4.5g6g0.5g5.3g
Viinietikka balsami113g39kcal0g1.1g0g0g
Neitsytoliiviöljy, Pirkka ekstra, 1 rkl100g880kcal0g0g100g0g
Paprika punainen 150g44kcal1.4g6.8g0.6g2.9g
Paprika keltainen 125g38kcal1.2g6.4g0.3g2.5g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Vesi1251g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12520g3936kcal86.4g381.6g214.2g68.8g
Valittu annoskoko6260g1968kcal43.2g190.8g107.1g34.4g
Annoskoko puolitettuna3130g984kcal21.6g95.4g53.6g17.2g
Arvot/100g100g31kcal0.7g3g1.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276552