Salsaseiti

1. Ota seiti sulamaan 1-2 tuntia ennen valmistusta tai sulata hieman mikrossa
2. Kuumenna öljy pannussa ja wokkaa sipulia ja paprikasekoitusta kunnes vesi haihtuu
3. Kaada uunivuokaan puolet kasviksista, nosta kohmeinen seiti päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita salsa ja kerma keskenään ja kaada seos vuokaan,
5. Levitä loput kasvikset päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista 200 C uunissa 25-30 min.

Lähde: Pirkka-lehti, 3, 2011.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 348 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Emmental-mozzarella juustoraaste (Pirkka), annos 150g450g1575kcal126g9g117g0g
Pirkka salsadippi medium810g470kcal7.3g105.3g2.4g12.1g
Ruokakerma, vähälaktoosinen 10% (Pirkka), annos 200g900g1080kcal25.2g45.9g90g3.6g
Paprikasekoitus 300 g (Pirkka)1350g338kcal12.1g58g5.4g0g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi900g234kcal10.8g43.2g1.8g0g
Oliiviöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Alaskanseiti fileepaloja (Findus), annos 100g1800g1350kcal306g0g14.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12528g11048kcal974.8g522.8g570g31.4g
Valittu annoskoko6264g5524kcal487.4g261.4g285g15.7g
Annoskoko puolitettuna3132g2762kcal243.7g130.7g142.5g7.9g
Arvot/100g100g88kcal7.8g4.2g4.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222155