Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 496g707kcal62g1.5g50.8g0g
Sokeri 901g3658kcal0g900.4g0g0g
Maito, Kevyt451g207kcal14.4g21.6g6.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl451g1532kcal9g13.5g157.7g0g
Voi 60% rasvaa 428g2333kcal3.8g2.1g261.1g0g
Leivinjauhe 45g79kcal2.3g17g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1172g4020kcal119.4g820.2g14.1g41g
Raparperi 1352g455kcal9.3g74.4g1.4g18.9g
Voi 60% rasvaa 225g1228kcal2g1.1g137.4g0g
Sokeri 451g1829kcal0g450.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1005kcal29.8g205g3.5g10.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12528g34109kcal504g5014g1265.6g140.8g
Valittu annoskoko6264g17054kcal252g2507g632.8g70.4g
Annoskoko puolitettuna3132g8527kcal126g1253.5g316.4g35.2g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273