Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot39g114kcal5.5g0.4g10.2g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g38g11kcal0.4g1.5g0.1g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa225g315kcal62.2g0g5.6g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 56g220kcal1.2g1.2g23.7g0g
Crowmoor siideri188g75kcal0g7.3g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)5.6g41kcal0g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1254g1593kcal140.6g28g88.6g2.6g
Valittu annoskoko627g797kcal70.3g14g44.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna314g398kcal35.2g7g22.2g0.7g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542