Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 417g318kcal7.8g64.7g0.8g4.2g
Sipuli 70g21kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Janssonfileet (rainbow)70g101kcal7g9g4g0g
Kuohukerma,valio,2dl56g189kcal1.1g1.7g19.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g7g51kcal0.1g0.1g5.6g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.7g5.2kcal0.3g0.7g0.1g0.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 7g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1255g1375kcal34.8g159.6g60.4g11.4g
Valittu annoskoko628g688kcal17.4g79.8g30.2g5.7g
Annoskoko puolitettuna314g344kcal8.7g39.9g15.1g2.9g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083