Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)2576g824kcal85g115.9g0g0g
Hiiva 129g96kcal16.9g1.4g0.5g8.9g
Siirappi 1082g3262kcal1.1g801.6g0g0g
Vehnälese 155g353kcal20.6g23.8g7g58g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)618g2343kcal72.3g476g13.6g88.4g
Suola, annos 3g39g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1674g5745kcal170.6g1172g20.1g58.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12544g25244kcal733g5181.4g82.4g427.8g
Valittu annoskoko6272g12622kcal366.5g2590.7g41.2g213.9g
Annoskoko puolitettuna3136g6311kcal183.3g1295.4g20.6g107g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881