Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g16g48kcal1.5g9.6g0.3g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 26g87kcal2.6g17.8g0.3g0.9g
Hiiva 1g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana126g293kcal8.4g54.8g3.6g6.6g
Valittu annoskoko63g147kcal4.2g27.4g1.8g3.3g
Annoskoko puolitettuna32g73kcal2.1g13.7g0.9g1.7g
Arvot/100g100g232kcal6.6g43.4g2.8g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580