Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali36g7.6kcal0.4g1.2g0.1g0.8g
Viinietikka 1.5g0.3kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Sokeri1.8g7.3kcal0g1.8g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g9g2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g43kcal1g6.8g1g2g
Valittu annoskoko64g21kcal0.5g3.4g0.5g1g
Annoskoko puolitettuna32g11kcal0.3g1.7g0.3g0.5g
Arvot/100g100g34kcal0.8g5.3g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124649