Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 26g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.8g5.3kcal0g1.3g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 19g59kcal1.7g10.7g0.4g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Auringonkukansiemen 4.4g26kcal1g0.6g2.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g259kcal7.8g41.2g5.4g6.8g
Valittu annoskoko64g130kcal3.9g20.6g2.7g3.4g
Annoskoko puolitettuna32g65kcal2g10.3g1.4g1.7g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.3g4.2g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525