Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 25g6kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Purjosipuli 5g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.8g7.5kcal0g0g0.8g0g
Flora kevyt margariini 40 400g0.9g3.5kcal0g0g0.4g0g
Kasvisliemi laimennettu 25g2.3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g6.3g15kcal0.9g0.2g1.3g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g72kcal3.2g2.2g5.6g1.4g
Valittu annoskoko64g36kcal1.6g1.1g2.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna32g18kcal0.8g0.6g1.4g0.4g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518