Thaimaalainen kanakeitto

1.Kuori ja keitä juurekset kypsiksi vedessä ja soseuta keitos.

Painekattilassa keittoaika kiehumisen jälkeen 6 minuttia.

2. Kuumenna pannu lisää oliiviöljy, raastettu inkivääri valkopippuri ja valkosipuli paahda ja lisää kanapalat.

Kypsennä kevyesti.

3.Lisää murskatut mausteet, valkoviini, sitruunamehu sekä kanapalat kattilaan.

Anna kiehua pienellä lämmöllä n. 10-15- minuuttia siten, että kanapalat kypsyvät.

Tulisieluisempi voi laittaa chiliä reilusti.

3. Lisää kookosmaito joukkoon, mutta älä enää kiehuta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Jujaka

Jujaka sanoi...

Viljalla ruokittua kanaa (Ranskalaista) kun saat broilerin tilalle, niin keitosta tulee taivaallisen hyvää. Saatava Helsingissä ainakin Votkinilta.

lauantai 24.01.2009 klo 22:35

AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 34g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Palsternakka, keitetty, suolaton 30g20kcal0.2g3.6g0.1g1.4g
Kookosmaito Oriental Light (B&k), annos 400g38g27kcal0.3g0.6g2.2g0g
Kanasuikaleet kariniemi75g83kcal17.2g0g1.5g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g6.2g17kcal0.5g1.1g1.2g0g
Chili paprika punainen3.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.7g1kcal0g0.1g0g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g2.8g11kcal0g2.7g0g0g
Valkoviini kuiva 5.6g3.9kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 34g26kcal0.6g5.3g0.1g0.3g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Bataatti, kuorittu 109g88kcal1.7g18.3g0.1g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g620kcal42g69.2g14.4g11.8g
Valittu annoskoko630g310kcal21g34.6g7.2g5.9g
Annoskoko puolitettuna315g155kcal10.5g17.3g3.6g3g
Arvot/100g100g49kcal3.3g5.5g1.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100162