Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr147g179kcal29.8g0g6.6g0g
Sipuli (kuorittu)73g20kcal1g3.5g0.1g1.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)7.3g21kcal0.7g1.3g1.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 334g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 33g182kcal0.3g0.2g20.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g75kcal2.2g15.2g0.3g0.8g
Sinappi, mieto, meira 125g6.7g11kcal0.3g1.5g0.5g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)6.7g5.3kcal0.1g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g985kcal68.8g46g58.6g4g
Valittu annoskoko630g493kcal34.4g23g29.3g2g
Annoskoko puolitettuna315g246kcal17.2g11.5g14.7g1g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.7g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869