Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g50g10kcal0.7g1.5g0.1g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas50g140kcal9.5g0g11g0g
Porkkana 105g34kcal0.7g5.8g0.2g2.7g
Linssi, vihreä, go green60g203kcal17.4g34.2g0.6g18.3g
Lanttu 115g33kcal1.2g5.3g0.3g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g841kcal59g93.6g24.4g46.2g
Valittu annoskoko630g420kcal29.5g46.8g12.2g23.1g
Annoskoko puolitettuna315g210kcal14.8g23.4g6.1g11.6g
Arvot/100g100g67kcal4.7g7.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=55009