Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g144g86kcal2.2g18.7g0.1g1.3g
Vesi194g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste50g13kcal0.4g2.4g0.1g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Rypsiöljy rainbow1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Sipuli, kokonainen 50g13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.1g
Sokeri1.3g5.1kcal0g1.2g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g150g53kcal1.5g9.8g0.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 19g52kcal0.4g0.6g5.2g0g
Jauheliha, sika-nauta 57g127kcal10g0g9.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1261g707kcal29.6g67.2g34.8g5.6g
Valittu annoskoko631g354kcal14.8g33.6g17.4g2.8g
Annoskoko puolitettuna315g177kcal7.4g16.8g8.7g1.4g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188