Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1469g1792kcal298.2g0g66.1g0g
Sipuli (kuorittu)735g198kcal9.5g35.3g1.5g12.5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)73g206kcal6.9g13.2g14g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 3339g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 334g1819kcal3g1.7g203.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 217g745kcal22.1g151.9g2.6g7.6g
Sinappi, mieto, meira 125g67g112kcal2.7g14.7g4.7g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)67g53kcal1g12.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12600g9850kcal686.8g459g585g41g
Valittu annoskoko6300g4925kcal343.4g229.5g292.5g20.5g
Annoskoko puolitettuna3150g2462kcal171.7g114.8g146.3g10.3g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869