Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow1199g1199kcal275.7g0g10.8g0g
Herkkusieni 1019g162kcal21.4g3.1g3.4g15.3g
Sipuli 899g272kcal11.2g43.2g1.8g15.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g72g75kcal5.7g11.7g0.4g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Vesi1798g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g30g66kcal5.1g5.1g2.7g0.1g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%599g1139kcal59.9g30g83.9g0g
Tilli, tuore 599g180kcal22.1g5.4g4.8g12.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12624g7169kcal815.8g285.6g277.4g96.8g
Valittu annoskoko6312g3584kcal407.9g142.8g138.7g48.4g
Annoskoko puolitettuna3156g1792kcal204g71.4g69.4g24.2g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343