Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g1503g300kcal18g48.1g5.3g0g
Basilika, tuore 301g82kcal9.4g3.2g2.4g4.8g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl601g481kcal6g27.1g42.1g0g
Risottoriisi (Risella), 60g2044g7154kcal163.5g1532.9g34.7g61.3g
Valkoviini kuiva 1202g824kcal3.7g7.2g0g0g
Voi 84g611kcal1g0.3g68.4g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g168g202kcal4.2g10.1g15.1g2.5g
Sipuli (kuorittu)361g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12624g19599kcal428.6g3308g338g151.4g
Valittu annoskoko6312g9800kcal214.3g1654g169g75.7g
Annoskoko puolitettuna3156g4900kcal107.2g827g84.5g37.9g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423