Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g40g14kcal0.2g2.4g0.4g0g
Fenkoli, annos 100g1600g496kcal19.8g116.6g3.2g49.6g
Purjosipuli 800g183kcal14.5g19.2g1.6g16.8g
Tilli mauste200g34kcal2.8g2g1.6g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)260g325kcal24.2g7.3g20.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g540kcal0g0g60g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g800g1360kcal16g12.8g137.6g4.8g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Kirjolohifilee 2500g4133kcal418.7g0g275g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12640g14197kcal992.8g322.6g1000.4g142.6g
Valittu annoskoko6320g7098kcal496.4g161.3g500.2g71.3g
Annoskoko puolitettuna3160g3549kcal248.2g80.7g250.1g35.7g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307