Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g2003g901kcal0g190.3g0g4g
Siirappi, tumma841g2692kcal0.8g622.6g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g601g1839kcal71.5g366g9.6g101g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1122g3253kcal112.2g639.4g25.8g224.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1442g4471kcal245.2g778.8g41.8g187.5g
Vehnäjauho, sunnuntai280g982kcal33.7g199.1g5.9g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12640g28277kcal926.8g5592.4g166.2g1050.6g
Valittu annoskoko6320g14138kcal463.4g2796.2g83.1g525.3g
Annoskoko puolitettuna3160g7069kcal231.7g1398.1g41.6g262.7g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446