Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2453g941kcal24.5g169.2g4.9g61.3g
Vesi1752g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g39g123kcal1.9g7.2g9.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g350g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Rypsiöljy rainbow18g158kcal0g0g17.5g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g631g1892kcal132.4g6.3g132.4g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g701g406kcal28g33.6g17.5g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g175g596kcal35g0g50.8g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g210g421kcal17.9g6.3g35.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12656g9263kcal488.6g478.8g538.6g134.6g
Valittu annoskoko6328g4631kcal244.3g239.4g269.3g67.3g
Annoskoko puolitettuna3164g2316kcal122.2g119.7g134.7g33.7g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589