Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2660g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g59g211kcal26.3g23.4g3.5g0g
Neljänviljanhiutale 160g526kcal16.1g92.6g5.6g18.4g
Vehnäjauho puolikarkea 3112g10678kcal317.1g2178.5g37.3g108.9g
Suola, annos 3g53g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 293g890kcal25.6g162.1g5.6g40.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12672g24610kcal770.2g4913.2g104g336g
Valittu annoskoko6336g12305kcal385.1g2456.6g52g168g
Annoskoko puolitettuna3168g6153kcal192.6g1228.3g26g84g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256