Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1800g519kcal18g82.8g5.4g32.4g
Selleri, annos 50g720g101kcal7.2g21.6g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1800g504kcal10.8g107.1g3.6g45g
Sipuli (kuorittu)540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Kuohukerma,valio,2dl720g2448kcal14.4g21.6g252g0g
Juustoraaste emmental punaleima720g2808kcal208.8g0g216g0g
Vehnäjauho, sunnuntai36g126kcal4.3g25.6g0.8g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12672g13304kcal541g569.2g957.8g175.4g
Valittu annoskoko6336g6652kcal270.5g284.6g478.9g87.7g
Annoskoko puolitettuna3168g3326kcal135.3g142.3g239.5g43.9g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465