Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 3504g1011kcal35g161.2g10.5g63.1g
Kerma, ruoka 15% Flora350g526kcal5.6g12.3g52.6g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g350g911kcal94.6g0g59.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1402g2326kcal266.3g0g140.1g0g
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g350g1230kcal91.1g8.8g94.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl35g315kcal0g0g35g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12684g12827kcal994.4g398.2g786.2g138.2g
Valittu annoskoko6342g6414kcal497.2g199.1g393.1g69.1g
Annoskoko puolitettuna3171g3207kcal248.6g99.6g196.6g34.6g
Arvot/100g100g101kcal7.8g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744