Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 298g87kcal2.8g13.4g1.2g5.7g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g66g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Persilja 2.2g0.6kcal0g0g0g0.2g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 53g183kcal3.7g37.8g1.2g2.1g
Oliiviöljy 39g348kcal0g0g39.4g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)88g180kcal13.1g2.2g13.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1271g1683kcal42.2g123g110.4g22.2g
Valittu annoskoko635g842kcal21.1g61.5g55.2g11.1g
Annoskoko puolitettuna318g421kcal10.6g30.8g27.6g5.6g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211