Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 1079g1355kcal118.7g2.8g97.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 899g2969kcal18g27g314.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g180g1313kcal1.8g1.8g143.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 1799g3983kcal314.8g0g305.8g0g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Tomaattipyree, Pirkka315g258kcal10.7g59.8g3.1g3.1g
Kirsikkatomaatti, 50g675g135kcal4g25.6g2g0g
Sipuli (kuorittu)247g67kcal3.2g11.9g0.5g4.2g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 675g2520kcal150.5g0g215.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 450g1247kcal9g13.5g125.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12708g27771kcal1267g296.6g2418.6g16.2g
Valittu annoskoko6354g13886kcal633.5g148.3g1209.3g8.1g
Annoskoko puolitettuna3177g6943kcal316.8g74.2g604.7g4.1g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085