Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 67g197kcal7g35.2g1.5g6.6g
Papu valkoinen, keitetty 256g275kcal21.5g35.8g0.9g17.9g
Maustekurkku sokerisuolattu 152g30kcal1g4.6g0.2g2.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g53g14kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g33g191kcal5.9g7.8g16.5g3.9g
Viinietikka balsami6.7g2.3kcal0g0.1g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g55g82kcal0.5g3.3g7.1g0.4g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g15g57kcal4.8g0g4.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1272g1697kcal82.8g178.8g60.8g64.8g
Valittu annoskoko636g849kcal41.4g89.4g30.4g32.4g
Annoskoko puolitettuna318g424kcal20.7g44.7g15.2g16.2g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14.1g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481