Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)

Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.

Leikkaa timjamipuntti pieneksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.

Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.

Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.

Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.

Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.

Lisää mustapippuri.

Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.

Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.

Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.

Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.

Poista kanta.

Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.

Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.

Lisää vesi sekä kasvisfondi.

Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.

Lisää kerma.

Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.

Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.

Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.

Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.

Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.

Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.

Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.

Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 109g155kcal19.2g0g8.7g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g18g8.2kcal0.3g1.3g0.2g0.5g
Sipuli (kuorittu)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Oliiviöljy 3.1g27kcal0g0g3.1g0g
Riistafondi (Touch of taste), annos 15g3.3g1.8kcal0.2g0.3g0g0g
Vesi66g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.3kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Palsternakka 219g139kcal1.1g25.8g0.9g9.8g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)3.3g3.3kcal0.2g0.6g0g0.1g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)22g13kcal0.2g1g0.9g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.1g0kcal0g0g0g0g
Puolukka pakaste (Pirkka), annos 100g44g28kcal0.4g5.7g0.4g1.1g
Sokeri 22g89kcal0g21.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1272g958kcal44.6g117.6g28.8g25g
Valittu annoskoko636g479kcal22.3g58.8g14.4g12.5g
Annoskoko puolitettuna318g240kcal11.2g29.4g7.2g6.3g
Arvot/100g100g75kcal3.5g9.2g2.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288097