Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 20g75kcal2.9g11.4g1.5g2g
Vehnälese 20g46kcal2.7g3.1g0.9g7.5g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Hermesetas-jauhe6g17kcal0.1g3.4g0g2.4g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g5g15kcal0.1g2.8g0g2g
Vanilliinisokeri, teelusikka4g16kcal0g4g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton10g32kcal2.3g1g2.1g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 25g84kcal0g20.4g0g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen325g107kcal10.7g15.9g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g100g160kcal4.3g16g8.6g0.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 35g15kcal3.4g0.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini6.5g23kcal5.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1273g1298kcal74.6g163.2g31.8g29g
Valittu annoskoko637g649kcal37.3g81.6g15.9g14.5g
Annoskoko puolitettuna318g324kcal18.7g40.8g8g7.3g
Arvot/100g100g102kcal5.9g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=404258