Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 400g2179kcal3.6g2g243.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu240g302kcal26.4g0.7g21.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 800g2745kcal81.5g560g9.6g28g
Voi 60% rasvaa 200g1090kcal1.8g1g122g0g
Sokeri600g2436kcal0g599.4g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 4000g1543kcal6.4g326.4g3.6g60g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12720g20591kcal239.4g2979g801.4g176g
Valittu annoskoko6360g10296kcal119.7g1489.5g400.7g88g
Annoskoko puolitettuna3180g5148kcal59.9g744.8g200.4g44g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167557