Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g800g424kcal45.6g42.4g8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g120g18kcal1.2g2.4g0.2g1.7g
Graavilohi, maustettu, annos 50g600g1110kcal82.2g11.4g81.6g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 600g268kcal1.1g56.5g0.6g10.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Riisi & ruis (Risella)1200g4080kcal108g852g22.8g96g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi40g76kcal1.2g10.8g3.2g0.1g
Vesi2800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12720g12397kcal481.2g1961.8g273.2g220.2g
Valittu annoskoko6360g6199kcal240.6g980.9g136.6g110.1g
Annoskoko puolitettuna3180g3099kcal120.3g490.5g68.3g55.1g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201