Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g801g425kcal45.7g42.5g8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g120g18kcal1.2g2.4g0.2g1.7g
Graavilohi, maustettu, annos 50g601g1111kcal82.3g11.4g81.7g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 601g268kcal1.1g56.6g0.6g10.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Riisi & ruis (Risella)1202g4085kcal108.1g853.1g22.8g96.1g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi40g76kcal1.2g10.8g3.2g0.1g
Vesi2804g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12736g12413kcal481.8g1964.4g273.4g220.4g
Valittu annoskoko6368g6206kcal240.9g982.2g136.7g110.2g
Annoskoko puolitettuna3184g3103kcal120.5g491.1g68.4g55.1g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201