Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 437g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 73g220kcal13.1g35.3g0.7g7.8g
Sipuli (kuorittu)32g8.7kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.3kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g69g64kcal12.1g0.1g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1274g601kcal51.6g77g5.2g18g
Valittu annoskoko637g301kcal25.8g38.5g2.6g9g
Annoskoko puolitettuna319g150kcal12.9g19.3g1.3g4.5g
Arvot/100g100g47kcal4.1g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373