Sipuli-perunapiirakka

Levitä puolitoista pakettia kaupan ruis-perunataikinaa isoon irtoreunavuokaan tai kahteen pieneen.

Jätä vuoat kylmään odottamaan.

Nosta taikina korkealle vuoan reunoille, sillä piirakasta tulee korkea.

Kuori ja silputa 700 grammaa sipulia.

Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä.

Pilko 150-200 grammaa pekonia pannulla ja yhdistä ne sipuleihin.

Jäähdytä hieman.

Sekoita creme fraische ja kolmen sipulin kerma (tai käytä kaksi purkillista creme fraisceha) sekä kolme kananmunaa ja teelusikallinen suolaa, saman verran kuminaa ja mustapippuria täytteeseen.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista noin 30-40 minuuttia 220-asteisessa uunissa.

Tarjoa vihreän salaatin kera.

Juomaksi käy mäkeahko valkoviini.

Tuhtia sillä 360 kaloria tulee/annos, mutta myös ruokaisaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 182 grammaa

Krisse2506
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g190g701kcal8.5g58.7g47.4g7g
Sipuli (käsittelemätön)204g55kcal2.7g9.8g0.4g3.5g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 58g132kcal9.3g0.3g10.5g0g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio58g82kcal1.6g3.8g7g0g
Laktoositon kolmen sipulin ruokakerma (Valio), annos 250g73g80kcal2.2g2.3g7.3g0g
Kananmuna kuoreton 51g73kcal6.4g0.2g5.2g0g
Ruokaöljy keskiarvo 2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1274g2297kcal61.4g150.2g161.4g21g
Valittu annoskoko637g1149kcal30.7g75.1g80.7g10.5g
Annoskoko puolitettuna319g574kcal15.4g37.6g40.4g5.3g
Arvot/100g100g180kcal4.8g11.8g12.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284619