Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi292g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 16g4.9kcal0.2g0.8g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Peruna, vanha, kuorittu 58g44kcal1.1g9g0.1g0.6g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Lohifilee 117g228kcal21.8g0g15.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 58g193kcal1.2g1.7g20.4g0g
Kalaliemikuutio 6.4g20kcal0.6g2.2g0.9g0.1g
Voi 8.2g59kcal0.1g0g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1274g1142kcal51.4g36.4g87.8g5.6g
Valittu annoskoko637g571kcal25.7g18.2g43.9g2.8g
Annoskoko puolitettuna319g286kcal12.9g9.1g22g1.4g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811