Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)14g39kcal1.3g2.5g2.7g0.1g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Pekoni (Dulano)175g448kcal31.5g5.6g33.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha560g930kcal106.4g0g56g0g
Soijakastike 25g15kcal1.3g2.4g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)7g14kcal0g3.4g0g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Siirappi, tumma42g134kcal0g31.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.6g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Porkkana 315g103kcal2g17.5g0.6g8g
Peruna, keskikokoinen 60g245g147kcal3.7g31.9g0.2g2.2g
Vesi, vesijohtovesi 3501g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali1330g281kcal16g45.2g2.7g27.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12740g4372kcal330.4g305.4g192g85.2g
Valittu annoskoko6370g2186kcal165.2g152.7g96g42.6g
Annoskoko puolitettuna3185g1093kcal82.6g76.4g48g21.3g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918