Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2274g480kcal27.3g77.3g4.5g47.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g653g183kcal3.9g38.9g1.3g16.3g
Sipuli (käsittelemätön)653g177kcal8.5g31.3g1.3g11.1g
Vesi901g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g1801g3062kcal360.3g0g180.1g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen90g360kcal6.3g1.8g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12744g8524kcal812.6g298.6g446.4g150.4g
Valittu annoskoko6372g4262kcal406.3g149.3g223.2g75.2g
Annoskoko puolitettuna3186g2131kcal203.2g74.7g111.6g37.6g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241