Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g72g44kcal9.4g0.8g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1440g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 65g573kcal0g0g64.8g0g
Suola, annos 3g54g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 48g145kcal0g35.6g0g0g
Kurpitsa 2401g381kcal18g48g2.4g48g
Vehnäjauho puolikarkea 2160g7413kcal220.1g1512.3g25.9g75.6g
Kananmuna kuoreton 132g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12744g17488kcal528g3194.2g213.8g247.2g
Valittu annoskoko6372g8744kcal264g1597.1g106.9g123.6g
Annoskoko puolitettuna3186g4372kcal132g798.6g53.5g61.8g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206