Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g675g1283kcal16.2g27g128.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1351g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)81g243kcal7.3g8.1g19.5g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka360g295kcal12.2g68.4g3.6g3.6g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 225g96kcal7.6g10.8g2.3g0g
Valkoviini makea 540g523kcal1.7g32.4g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 1801g3988kcal315.2g0g306.2g0g
Persilja 9g2.5kcal0.1g0.1g0g0.7g
Porkkana 630g206kcal3.9g35g1.3g16.1g
Lehtiselleri 135g17kcal1.5g1.5g0.3g1.4g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Oliiviöljy 63g557kcal0g0g63g0g
Voi 135g980kcal1.6g0.5g109.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12744g16603kcal745g405.6g1270.2g58.6g
Valittu annoskoko6372g8302kcal372.5g202.8g635.1g29.3g
Annoskoko puolitettuna3186g4151kcal186.3g101.4g317.6g14.7g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165